Hibajavítás

Legyen szó villamos hálózatokról, biztonságtechnikai vagy tűzvédelmi rendszerekről, meghibásodás mindenhol felléphet. A hiba bekövetkezésén túl már csak az a kérdés, hogy a jelenség mennyire gyorsan, költséghatékonyan és persze a lehető legkisebb fennakadással, üzemkimaradással hárítható el.

Mivel elektromos hálózatok és vagyonvédelmi rendszerek kiépítése mellett azok karbantartásában is nagy tapasztalatunk van, így magától értető módon a különböző hálózattípusokban fellépő hibajelenségek felderítésében és javításában is gyakorlattal rendelkezünk. Hogy miért fontos ez? Adott esetben nem mindegy, hogy egy „kívülálló”, vagy akár hozzá nem értő személy vizsgálja a meghibásodott hálózatot, vagy egy tapasztalt szakember gárda. A laikussal szemben ők hálózati struktúrákban, egymásra épülő rendszerekben gondolkodnak, így viszonylag gyorsan képet tudnak alkotni egy teljes hálózatról, ezáltal azok hibáinak lehetséges okairól is. A rendellenes működést a hozzáértők jóval előbb észreveszik, ezáltal a nagyobb károk és veszteségek is megelőzhetővé válnak, illetve minimalizálhatóak lesznek.

Hibaészlelésnél és elhárításnál a reakcióidő válik a legfőbb tényezővé, azaz hogy mennyire gyorsan és minél kisebb veszteséggel lehetséges az eredeti, üzemszerű állapot visszaállítása.